kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes, ongeveer de beste uitvinding op aarde en in Nederland alleen verkrijgbaar in lang houdbare zakken bij de Ikea. Of je moet de kleverige neef van het kaneelbroodje meerekenen, de Zeeuwse bolus. Maar dat doen we niet, want die lijken op een drol. Kaneelbroodjes daarentegen lijken op de zon, of iets anders goddelijks. Waarom hebben wij geen kaneelbroodjes bij de bakker? Waarom laten wij ons afschepen met oude donuts, afbakbrood en tompoezen? Waarom waarom hebben wij zo’n magere bakcultuur? Aan mij zal het niet liggen hoor, en daarnaast zou ik ook wel een actiecomité ter introductie van het kaneelbroodje op willen richten, of een twitteractie. Ik ga er nog eens goed over denken. In de tussentijd maken we onze kaneelbroodjes gewoon zelf, en ik ken een manier die super makkelijk, super snel én super lekker is. Echt iets voor de zondagochtend, met een grote kop koffie en je badjas nog aan. 

Ingrediënten:

 • 1 blik zelfbakcroissants
 • lichtbruine basterdsuiker
 • kaneelpoeder
Materialen:
 • bakblik bekleed met bakpapier
 • broodmes
Verwarm de oven voor op 180 C. Rol het croissantdeeg in zijn geheel uit en snij verticaal in twee stukken. Bestrooi beide stukken heel royaal met kaneelpoeder en basterdsuiker. Rol de lap deeg helemaal op, het hoeft niet heel strak maar het moet wel helemaal aansluiten. Snij beide rollen horizontaal in 6 plakjes.
Leg de plakjes plat op de bakplaat, bestrooi met basterdsuiker en bak 15 minuten in het midden van de oven. Klaar. Nu maar hopen dat je er genoeg hebt….
Voor kindjes is dit bijna helemaal zelf te doen, behalve het oven-gedoe natuurlijk. En het duurt wat langer, en de broodjes zijn minder rond als zij ze snijden. Maar net! zo lekker, geloof me.

20 gedachten over “kaneelbroodjes

 1. ooh lekker, de soesjes zagen er ook zoooo lekker uit, mag ik binnenkort langskomen?

 2. Gistermiddag waren ze hier een groot succes. Heerlijk, zeker als ze net uit de oven komen.

 3. Fantastisch lekker, zo gemaakt, en hemels. Geen zondag wordt meer zonder…

 4. Pingback: Verjaardagstaart | MamaSusanne

 5. goed idee! ga ik ook een keer proberen. In het buitenland kan je ze overal krijgen…cinnamon rolls. Is er al een fanclub? kan ik lid worden? Zonder dollen, kan niet wachten om ze zelf te maken.

 6. Hee Alice, een fanclub van cinnamon rolls is er vast, maar mocht je facebook hebben dan kan je ons ook ‘liken’, kijk onder aan de ‘over ons’ page! Veel bakplezier en eet smakelijk 😉

 7. net gemaakt met mn oudste zoontje (4j) . goed gelukt, erg lekker

 8. Pingback: Kaneel Broodjes

 9. Pingback: snelle kaasscones | MamaSusanne

 10. Heerlijk en super snel gemaakt!
  Het klinkt misschien wat vreemd, een hartig/zoet combi, maar met een plakje bacon er in meegerold zijn ze ook echt verrukkelijk!

 11. Dat is een lekkere tip inderdaad- nootjes bij de vulling is ook heerlijk

 12. Dat ligt vooral aan hoe dik je de plakken snijdt: ik haal uit een ‘gewone’ rol croissantdeeg 6 tot 8 kaneelbroodjes, uit een super rol croissantdeeg 8 tot 10.

 13. Pingback: Weblog 102 | Buurvrouw Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *