Eigengemaakt

Vorig jaar waren de Missus, de Kabouter en Mama naar de geweldige Eigengemaakt markt, een initiatief van Rotterdamse Oogst. Het concept van deze markt is dat thuisproducenten van zowel eetbaar als verzorgend lekkers en knutselig moois, zonder winstoogmerk hun producten aan kunnen bieden aan het publiek. De Missus was erg enthousiast (Mama natuurlijk ook) en ter plekke werd bedacht dat we volgende keer mee zouden doen. En afgelopen weekend was het zover. We hadden natuurlijk ons aan kunnen melden met één van onze zoete baksels, maar er staan al zoveel dames met zelfgemaakte cakes en andere zoetigheid, ik wilde graag iets anders doen. En omdat het zo onweerstaanbaar is koos ik voor drie soorten huisgemaakte ravioli, gevuld met seizoensgroente en begeleid met een bijpassende smaakboter. Klinkt goed hè? Klinkt ook als veel werk hè? Nou dat was het ook.

Mama’s immer chaotische natuur maakte dit natuurlijk niet beter, maar het is ons toch gelukt om bijna 300 stuks ravioli te maken, een kraampje op te bouwen, kruidnootjes te bakken, zakjes te beplakken, boters te roeren én alles te verkopen. Dit lukte ook allemaal omdat we heel veel lieve helpende handen kregen. Zo bakte de Missus de kruidnootjes met tante Stitches, verpakte ze karakteristiek (lees de labels op de foto!) met tante Amper en verkocht ze, mand op haar hoofd door de menigte lopend, met vriendinnetje J, want die kan goed rekenen, vooral met geld. De drie smaken ravioli konden precies in de handige bakjes die buurvrouw H nog had, oma C zorgde voor de materialen voor het standje en oppas op de Kabouter en zo hebben we, met al die hulp, alles kunnen verkopen wat we hadden meegebracht. De smaakjury vereerde de aardpeerravioli met citroenboter zelfs met een Eervolle Vermelding. Mama was daar niet op voorbereid, het hele traject, van aanmelding en bereiding tot verkoop was immers nogal impulsief verlopen, maar misschien maakte dat het wel extra goed. Geïnspireerd was het zeker 🙂

Bij deze post dus voor 1x geen recept. Ik heb geen idee wat ik precies gedaan heb namelijk, de ingrediënten wel maar de hoeveelheden gingen puur op de flow. Het blijft bij  een recept voor inspiratie deze keer. En een heleboel bedankjes voor alle support.

1 gedachte op “Eigengemaakt

  1. De ravioli met pompoen was overheerlijk……….. en wat een leuke markt he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *