chocovervloed

en...

Hebben jullie ook zo’n berg chocoladeletters en half afgekloven mini-Sinterklaasjes over sinds 5 december? Wij komen er maar niet doorheen, een klein blokje chocolade in je mond steken is één ding, maar een stuk van bijna 200 gr is gewoon niet te overzien. OK, misschien zijn wij geen die-hards, en misschien geven we te makkelijk op, maar teneinde de chocovervloed wat meer in goede banen te leiden, besloten wij de letters om te smelten en er nieuw en ander lekkers van te brouwen.

we try

zoveel letters

Ingredienten:

  • 1 chocoladeletter
  • klein kommetje gemengde noten, rozijnen, zaden, pitten: net wat je lekker vindt

Materiaal:

  • siliconen ijsblokjesvorm
  • steelpannetje
  • metalen kom
  • lepel

leuke vormpjes bij Ikea

Doe wat water in de steelpan, zet de kom er als deksel op (de kom moet over de rand van de pan vallen, anders kan er water bij de chocolade komen en gaat deze schiften) en breek de letter in stukjes. Breng het water zachtjes aan de kook en doe de chocolade in het kommetje. Laat nu in zo’n 5-10 minuten smelten, roer daarna helemaal door om klontjes weg te werken en een egale emulsie te krijgen. Schep elk vormpje in de ijsblokjesvorm steeds halfvol met gesmolten chocolade en strooi er dan net zoveel nootjes in als past, duw ze lekker aan zodat ze goed blijven plakken aan de chocola. Laat in de koelkast opstijven en druk daarna de zelfgemaakte ‘bonbons’ uit de vorm. Klaar! Ook een leuk Kerstkadootje, een paar van die ‘bonbons’. Zeker als je leuke ijsblokvormpjes hebt.

bonbons

Je kan ook het vormpje helemaal vol chocolade scheppen en er een bijpassende specerij én een lepeltje in steken. Zo heb je in één chocoladeletter een hele batterij ‘chocolademelklepels’ gevangen. Steek ze in een beker zeer warme, opgeschuimde melk zonder vel en laat eerst 5 min smelten. Roer dan heel goed door en voilá (whalla, zegt de Missus) je hebt heerlijke, overzoete sjokkomel. Wij maakten witte chocolademelklepels met kruidnagel in de vorm van een bloemmetje. Schattig! Oók leuk voor Kerst.

winterdrankje

En als je echt helemaal geen moeite wilt doen, steek je gewoon een halve choco-Sint of -Santa in een beker warme melk. Even smelten, even roeren, sjokkomel. Veel plezier de komende feestdagen hiermee, en als je de sjokkomel zat bent, kan je ook makkelijk zelf heerlijke alcoholvrije glühwein maken.

simpel & sweet

2 gedachten over “chocovervloed

  1. wat een leuke makkelijjke ideetjes! Die bonbonnetjes zijn ook leuk om cadeau te geven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *