chocofruit

De Missus keek een tijdje terug naar een Topchef-aflevering waar de kandidaten chocolade, appel en nog wat dingen kregen om een lekker dessert te maken. De gerechten die ze maakten zagen er niet uit, de combinaties klonken vies en de beoordelende chefs keken erg ontevreden. De Missus begreep er niets van. Met chocolade en appel iets vies maken? Hoe is dat mogelijk? Ze stormde de keuken in, viste chocola uit de snoepkast, een appel van de fruitschaal en een mesje uit de la en ging aan het werk. En of ik de chocola ‘zoals Marie’ wilde smelten alsjeblieft. En misschien toch ook maar de appel in stukjes snijden? Kleine moeite natuurlijk, en verder maakte mijn knappe schattebout dit heerlijke toetje helemaal zelf. En de kandidaten van Topchef? Die willen alleen maar op tv. Lekker eten maken, daar bakten ze helemaal niets van.

Ingredienten:

  • 50 à 70 gr chocolade (een overgebleven chocoladepaashaas werkt ook)
  • 1 appel
  • 12 bevroren frambozen

Materiaal:

  • steelpan
  • kommetje
  • fruitmesje
  • bord
  • bakpapier

Zorg dat het kommetje groot genoeg is om tot over de rand van het steelpannetje te hangen. Daarmee voorkom je dat er water bij de chocolade komt, dan gaat het namelijk schiften. Doe een bodempje water in het pannetje en breng aan de kook. Zet het kommetje met de chocolade erin boven op het pannetje en laat de chocolade op zacht vuur au bain Marie smelten. Leg een stukje bakpapier op het bord- wij hadden dat niet waardoor de chocolade aan het bord vastkleefde. Schil de appel en snijd in 12 partjes. Roer de chocolade even door en dip dan ieder appelstukje half in de chocolade, leg op het bord en versier met een bevroren framboosje. De kou van de framboos laat de chocolade snel stollen, en de warmte van de chocola laat de framboos snel ontdooien. Zet het bordje dus nog even in de koelkast (5 à 10 minuten) en dan is je toetje klaar!

5 gedachten over “chocofruit

  1. Hey, zo eet ik mijn appel ook, min of meer. Besmeurd met pure chocopasta 🙂

  2. “De wetenschappers raden wel af de chocolade niet te verwarmen, want dan verdwijnen vrijwel alle gezonde eigenschappen.” 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *