Over ons

Mama Susanne kookt met en voor haar dochters, het is een gezamenlijke hobby zogezegd. Sinds september 2011, toen er van alles veranderde in hun leven maar er, zoals elk jaar, wel weer een enorme appeloogst het huis in kwam, schrijven Mama, de Missus en de Kabouter met grote onregelmaat samen dit blog. De Missus is al bijna 11 maar wil sinds ze kan praten bakker worden. De Kabouter is 6 en helpt ook graag een handje. Ze is een echte fijnproever die structuren en smaken onderzoekt en tomaten vers van de plant eet. In hun piepkleine kombuis op het vaste land van de enige stad van Nederland, koken en bakken ze vanuit boeken en inspiratie. 

Iedereen die ook graag zelf (met of zonder kinderen erbij) wil koken en bakken kan hier tips, herkenning, inspiratie én lekkere recepten vinden. Wij koken en bakken graag met seizoensproducten, wildgeplukt, moesgetuind of uit de supermarkt, daarom kan je onze recepten ook op seizoen vinden. Daarnaast houden de mini-chefs hier vooral heel erg van helpen met zoet en bakken, dus zal je vooral dat soort gerechten vinden. Voor overige recepten verwijs ik je graag naar grote held Jamie, gewoon omdat hij altijd weer nieuwe manieren en wegen weet te verzinnen voor alledaagse ingrediënten én omdat je op zijn site zo makkelijk kan zoeken. Verder heeft Oma C van de mini-chefs coeliakie, met als gevolg dat wij vaak iets lekkers maken wat zij ook kan eten. Kijk in de menubalk voor glutenvrije recepten- sommige 'van nature', zoals jams, soepen en macarons, en soms met vervangende ingrediënten.

Like ons op facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe posts en recepten. Heb je iets gemaakt van dit blog? Deel dan gerust je ervaringen op de facebookpagina of in een commentaartje, of zet de link van het recept op facebook om andere bakkers te inspireren de keuken in de gaan, al dan niet met wat mini-chefs op sleeptouw. Houdt alsjeblieft wel in gedachten dat wij dit blog slechts als hobby creëren. Wat je ook doet: bedankt voor je bezoek en heel veel keukenplezier!

10 gedachten over “Over ons

  1. Wat een leuke en heerlijke site! Wat zijn jullie toch TOP keukenprinsessen! ps: Ik moet even schrijven van Dille dat hij jullie “cakejes in bakjes” heeeeeeerlijk vind.

  2. Bedankt 🙂 we zullen asap voor Dille het recept posten- hij mag best meebakken en proeven hoor

  3. Superleuk dit! Bij deze een trouwe volger erbij, hij staat bij de favorieten 🙂

  4. Suus, je bent een kanjer! Ga morgen met mijn meiden aan de slag met 1 van je recepten (’t worden waarschijnlijk de pepernoten…).
    X Margrit

  5. OOOh een mooie ontdekking, ik heb er namelijk ook een die altijd mee wil koken en maken, en een tweede die altijd goed mee proeft! Dus we gaan samen de recepten proberen! Dankje Suusje! En een kus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *